login::  password::




cwbe coordinatez:
101
63564
63588
6882543

ABSOLUT
KYBERIA
permissions
you: r,
system: public
net: yes

neurons

stats|by_visit|by_K
source
tiamat
K|my_K|given_K
last
commanders
polls

total descendants::323
total children::57
13 K

show[ 2 | 3] flat


ondatra0
laila0
picollo0
osa0
shereel0
sju0
batakh0
ZazvoR0
Banba0
soborka0
zlobiva micka0
andreja kvie...0
Pe3kkk0
maaca0
tom_myto0
bruce cicimb...0
rytier kozmo...0
ivik0
his name is ...0
sadza0
Kandel0
fero0
milton0
studenyRadiator0
Cudo0
viktor0
lussul0
.lee.0
mammothica0
Cervesnicka0
berlin monroe0
JoKe a.k.a. ...0
jank.a0
dagga0
luck0
skurva.0
schubro0
q1230
chocolat0
vposled0
sinka0
hado0
Kusok0
Faun0
hardcore can...0
hvizdo[Locke...0
ash0
halucigenia0
magenta0
codeinne0
mamaralo0
popo0
Mittka1
ludna1
sinba1
Amalka_Nensy1
Alicca1
Klotylda1
mrtvolka1
kris rubin1
Murraya1
dragulievic1
cicimbrus1
andread1
3k1
Ghani1
TcHai1
giana sundana1
dust bunny1
luxul1
ew1
kostja1
mental shape1
zuna1
efka1
cv::be2
evapleva2
evil fufu2
mayor2
emko3
MyShull3
farebna3
hashka3
kijaka3
KS.3
Renata4
Alenie4
amie4
Divani4
eyes wide open4
karkulka5
Tutti olovranti7
Macarat11
peci11
allure11
clondyx11
zu*12
ci boha14
yesimka14
deathangel15
||||||||||16
rozmarin18
bite my shin...18
W3rewolf19
jobb19
iinsomnia19
hooger20
sly22
kitteh24
mnemonic24
vrq24
Kubris24
chelly25
deinende26
mezcala30
Sante35
Porno.pes40
SilVinecko40
valdemar47
merien48
fds52
daemonique52
aztec54
*sykorka*55

Pečenie

je radosť, takže tu je:
fórum o sladkostiach, ktoré sa dajú doma vyrobiť
alebo je z nich možné vyťažiť inšpiráciu


podeľte sa o svoje skúsenosti,
chcené sú recepty na koláče, torty, zákusky, cestá, plnky
vítané sú tipy a triky pri pečení a zdobení
najlepšie všetky tieto vedomosti ilustrovať fotografiami.



príbuzné fóra:
Sweets
pecieme bez cukru
recepty na dezerty

blogy/recepty/ užitočné linky

slovenské
http://delikatesy.etrend.sk/category/recepty-suroviny/kolace
http://www.dulce-de-leche-blog.com/search/label/Kol%C3%A1%C4%8De
http://dorasart.blogspot.sk/search/label/Dezerty
http://luciedvorakova.blogspot.sk/
http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/search/label/Zakusky
http://mlsnakocka.blog.cz/rubrika/sladke
http://www.cukrarskepomocky.sk/


A ešte...


"Moderný web pre tých, čo radi varia. Nájdete tu kvalitné a starostlivo vyberané recepty. Ak sa chcete vo varení zdokonaliť a variť tak dobre a poctivo ako naše mamky a babky, navštívte nás!"
id emko a id xado
NEW http://bonvivani.sk/kategoria/mucnikyj

zahraničné
http://notsohumblepie.blogspot.sk/
http://www.bakingobsession.com/
http://www.deliciousmagazine.co.uk/baking-recipes
http://www.mybakingaddiction.com/brownies/
http://aapplemint.com/category/baking/
http://www.davidlebovitz.com/category/recipes/
http://www.deliciousdays.com/recipes/
http://www.jasonandshawnda.com/foodiebride/recipe-index/cakes-cupcakes-and-brownies/
http://www.latartinegourmande.com/categories/desserts/
http://blog.lemonpi.net/
http://www.tarteletteblog.com/2005/08/recipe-index.html
http://www.whatsforlunchhoney.net/p/desserts-sweets-co.html
http://thepioneerwoman.com/cooking/category/sweets/
http://anetagoesyummi.blogspot.sk/p/zoznam-receptov.html
http://cafefernando.com/recipes/#Dessert
http://dalmatiagourmande.blogspot.sk/p/recipes.html
http://www.thepassionatetemptation.blogspot.cz/



imag3772.jpg
medový rez - personalizovaná torta na tento mesiac




0000010100063564000635880688254308267588
Miyamoto
 Miyamoto      16.12.2016 - 13:10:23 , level: 1, UP   NEW
Caute,
nemate nejake tipy na hipsta&fresh vianocne pecenie?

Prisaham, ze ked znova uvidim puncovy rez a dobosku, tak hodim sablu.

0000010100063564000635880688254307859627
SYNAPSE CREATOR
 Tarela      08.03.2015 - 20:16:39 [18K] , level: 1, UP   NEW  HARDLINK
Gaštanový cheesecake:

aepcsl.jpg


Recept:
Suroviny:
• 250 g sušienky hobbits / kakaové bebe / lidl zuzanky ovsené
• 125 g izbovej teploty maslo
• 250 g mascarpone
• 250 g pyré gaštanové
• 1 ks smotana kyslá
• 2 balíčky vanilkového cukru (bohate stačia, lebo pyré je sladké samo o sebe)
• 2 ks vajíčka
• 2 PL múka hladká

Postup:
1. Tortovú formu si vymažeme maslom. Sušienky si rozmixujeme na prášok. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime a poriadne utlačíme do formy. Korpus dáme zapiecť na 5 minút do rúry na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť.
2. V miske si vymiešame mascarpone, vajíčka, smotanu, múku a rozmrazené namrvené gaštanové pyré. Podľa chuti pridajte (vanilkový) cukor. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli (do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry, aby koláčik nezoschol a ostal krémový) cca 50 minút na 160-170 stupňov.
3. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake chladnúť v rúre ešte tak 1 hodinu. Potom ho vyberiem, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky stuhnúť. Môžeme posypať čoko hoblinkami/ozdobiť čokoládou.

Pôvodný recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/gastanovy-cheesecake/53051-recept.html

Čoko-arašidomaslový koláč:

sfbccx.jpg


Recept: http://www.chute-sveta.cz/cokoladovy-kolac-s-arasidovym-maslem/

0000010100063564000635880688254307850145
ivik
 ivik      25.02.2015 - 08:35:59 , level: 1, UP   NEW
viete mi prosim poradit dobry recept na cokoladove cokoladove muffiny?
dakujem

000001010006356400063588068825430785014507850198
hado
 hado      25.02.2015 - 09:18:55 , level: 2, UP   NEW
Napriklad na taketo? http://kyberia.sk/id/7848984 Napis do posty ked tak.

0000010100063564000635880688254307674423
daren dekadens
 daren dekadens      15.08.2014 - 12:52:36 , level: 1, UP   NEW
taká technická otázka ohľadne pečenia torty:

je rozdiel, či upečiem korpus na tortu v troch plytkých plechoch alebo v jednom vysokom a potom to rozrežem na tri poschodia? Som zatiaľ našla všetky variácie požadovaného receptu len s tými troma plechmi a takým množstvom plechov ja žiaľ nedisponujem,
tak haluzím, či to v jednom tortovom bude v strede dobre prepečené,
nejedná sa o klasický piškót totiž...

000001010006356400063588068825430767442307674445
codeinne
 codeinne      15.08.2014 - 13:02:35 , level: 2, UP   NEW
Imho záleží od množstva cesta a priemeru formy.
Ale ak máš nejakú klasickú 26-28 cm a cesto na jednu dávku (zo štyroch vajec), tak to môžeš dať naraz. Najprv si vypeč rúru na 200 a tri minúty peč tak, potom zníž na 180 a asi 25 minút dopekaj.

00000101000635640006358806882543076744230767444507674470
daren dekadens
 daren dekadens      15.08.2014 - 13:21:09 , level: 3, UP   NEW
oo diky!

hej mám presne 26cm formu na tortu a cesto je zo 4 vajec.
tak to skúsim teda :)
ešte som uvažovala aj nad tým jebnúť to pre istotu na klasický hranatý plech veľký,
s tým, že by z toho bola nie trojvrstvová kruhová, ale 4-vrstvová avantgardne-hranatá torta :DDD

0000010100063564000635880688254307674423076744450767447007674568
codeinne
 codeinne      15.08.2014 - 14:48:42 , level: 4, UP   NEW
To tiež neznie zle, ale ak máš veľký plech na šírku rúry, tak si urob cesto zo 6 vajec - čiže všetky suroviny krát 1, 5.

000001010006356400063588068825430767442307674445076744700767456807674593
daren dekadens
 daren dekadens      15.08.2014 - 15:05:32 , level: 5, UP   NEW
hmmm,
to som mohla ale piči som sa akurát vrátila z obchodu a nemám dostatok cukru a kakaa na hento násobenie..
mám aj taký menší plech, čo nie je na celú šírku rúry, tak ten by mohol byť na 4 vajcia?
(35x27 cm)

ale ak tam neni riziko vysoké, že by sa mi neprepieklo to cesto, tak to je asi najistejšie potom v tej tortovej forme asi nie? Lebo hentam to zas na tom plechu možno bude moc tenké a mi to zhorí..?

00000101000635640006358806882543076744230767444507674470076745680767459307674618
codeinne
 codeinne      15.08.2014 - 15:31:05 , level: 6, UP   NEW
Ten menší je ok.
Ale v tortovej máš záruku, že to bude skutočne ok.

Len to musíš dať do fakt vyhriatej rúry.
A keď naleješ cesto do formy, tak s ňou trošku tak potras bez toho, aby si ju nadvihla - cesto sa pekne rovnomerne rozloží.

0000010100063564000635880688254307674423076744450767447007674568076745930767461807674625
daren dekadens
 daren dekadens      15.08.2014 - 15:37:38 , level: 7, UP   NEW
!!
vďaka fakt :)

som zvedavá, či to nebude úplny fail hahah,
toto som sa rozhodla robiť:
red wine velvet cake

000001010006356400063588068825430767442307674445076744700767456807674593076746180767462507674657
codeinne
 codeinne      15.08.2014 - 16:18:17 , level: 8, UP   NEW
Oo, red velvet je meganom, aj keď s vínom som ho ešte nerobila.
Som zvedavá na výsledok .)

0000010100063564000635880688254307547181
hado
 hado      31.03.2014 - 14:34:52 [3K] , level: 1, UP   NEW
Robila id monika

pqL9ZftkiODjGrnEZksD.jpgVWqAEwOgegiAkZrrDyBX.jpg3WeGXLwHNLNgSEMCR5sX.jpg

0000010100063564000635880688254307491730
SYNAPSE CREATOR
 dragulievic      09.02.2014 - 16:31:58 (modif: 09.02.2014 - 16:32:49) [1K] , level: 1, UP   NEW  HARDLINK !!CONTENT CHANGED!!

177211_10152225326864456_172803799_o.jpg

150g cukru, masla a muky, 2 vajicka, kypriaci prasok a 40ml (poldecak) mlieka. a potom uz len freestyle :)
v tomto pripade kakao, kusky horkej cokolady, cerstvy zazvor, struhany kokos a matcha


0000010100063564000635880688254307437024
SYNAPSE CREATOR
 codeinne      21.12.2013 - 22:16:06 [1K] , level: 1, UP   NEW  HARDLINK

Dnes som sa zabávala s týmto tu.
Pomarančová variácia na Nipples of Venus a moje milované Rum´n´Coco Balls.

6yk28g.jpg



0000010100063564000635880688254307435011
blba zena
 blba zena      19.12.2013 - 20:05:43 , level: 1, UP   NEW
nože, overený recept na space cake?
(s veľa čokolády)

0000010100063564000635880688254307424655
farebna
 farebna      10.12.2013 - 16:48:44 (modif: 10.12.2013 - 16:52:55), level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
Nech sa páči, tuto nájdete všelijaké fajnové recepty overené generáciami..


"Moderný web pre tých, čo radi varia. Nájdete tu kvalitné a starostlivo vyberané recepty. Ak sa chcete vo varení zdokonaliť a variť tak dobre a poctivo ako naše mamky a babky, navštívte nás!"
id emko a id xado
http://bonvivani.sk/kategoria/mucniky

xmt6.jpg

000001010006356400063588068825430742465507424668
rytier kozmoletu
 rytier kozmoletu      10.12.2013 - 16:57:12 , level: 2, UP   NEW
pridaj do topicu pod blogy/recepty/ užitočné linky - slovenské

<font color="#FF0000"><b>NEW</b></font> <a href="http://bonvivani.sk/kategoria/mucniky">http://bonvivani.sk/kategoria/mucnikyj</a>

<small class='mood'>vyzeram jak debil</small>

00000101000635640006358806882543074246550742466807425362
farebna
 farebna      11.12.2013 - 10:09:22 , level: 3, UP   NEW
je to v topiku, ale tak nie celkom viditeľné, takže dikes, opravím

0000010100063564000635880688254307424129
jank.a
 jank.a      10.12.2013 - 11:12:40 , level: 1, UP   NEW
ako dlho pred vianocami sa zvykne piecť (akú má trvanlivosť)?
dáky tip na overený domáci recept?

s pozdravom Snežnaja Koroleva

000001010006356400063588068825430742412907426357
hashka
 hashka      11.12.2013 - 22:04:22 , level: 2, UP   NEW
medovniky aj pol roka, sice su potom jak suter, ale je to trvanlive. niektore veci sa daju dat aj do mrazaku, napr. linecke

0000010100063564000635880688254307402691
blba zena
 blba zena      21.11.2013 - 22:28:08 (modif: 21.11.2013 - 22:28:45) [8K] , level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!

koláč blbej ženy
nič špeciálne, iba ľahký upgrade koláča lenivej ženy
- 2 makové pláty a medzi to malinovo-kokosová plnka
- prekračovanie makových noriem

28346359.68cd30d9.640.jpg

28346361.db057e2f.800.jpg


000001010006356400063588068825430740269107419902
milton
 milton      06.12.2013 - 11:43:50 , level: 2, UP   NEW
Strašne ma zaujala ta malinovo-kokosova plnka, len sa nemôžem dopátrať k pôvodnému receptu na kolača lenivej ženy.
Môžeš mi prosím dať link kde si dávala recept?

00000101000635640006358806882543074026910741990207420161
blba zena
 blba zena      06.12.2013 - 14:26:42 (modif: 06.12.2013 - 14:27:03) [3K] , level: 3, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
Povodny recept (na cesto) tu: http://bonvivani.sk/recepty/kolac-lenivej-zeny
Plnka je a la stamina: zoberes struhany kokos, jebnes to misky. Ked uz mas, zoberes lekvar, s najviac ovocim na sto g kolko tvoje lokalne potraviny dovoluju, a jebnes zopar velkych lyzic do kokosu. Miesas a pridavas lekvar/kokos kym sa ti ich vzajomny pomer nepaci.

0000010100063564000635880688254307402691074199020742016107420194
milton
 milton      06.12.2013 - 14:46:04 , level: 4, UP   NEW
Ďakujem

0000010100063564000635880688254307401623
cv::be
 cv::be      21.11.2013 - 11:01:32 (modif: 21.11.2013 - 11:06:07) [1K] , level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
544186_10201002887293980_368075169_n.jpg

recept - http://gateau.com/tarte-aux-pommes-pate-feuilletee.htm
na Paula sa nechyta, takze z toho vinim suroviny..
kde zozeniem chutnu kyslu smotanu? taku ako maju vo Francuzsku v kazdom obchode? este ma sklamala mandlova mucka/supiny. tie co som zohnal mandlami takmer nechutili. any ideas?

000001010006356400063588068825430740162307403337
hashka
 hashka      22.11.2013 - 15:13:22 , level: 2, UP   NEW
creme fraiche President som videla v tesku. mooozno este kysla smotana Pilos z Lidla, tato znacka mliecnych vyrobkov nie je zla
tie mandle skus kupit v nejakom bioobchode a pomliet si

00000101000635640006358806882543074016230740333707403344
cv::be
 cv::be      22.11.2013 - 15:20:18 , level: 3, UP   NEW
pilos poznam, mam tie veci rad, len..to Francuzsko je proste svojske :) neviem, moznot tym kravam spievaju na dobru noc, alebo co :)
skusim aj ten President

000001010006356400063588068825430740162307401838
codeinne
 codeinne      21.11.2013 - 12:58:12 , level: 2, UP   NEW
Creme fraiche z Metra by mal vyriešiť tvoj problém.
Ja ho mám veľmi rada .)

00000101000635640006358806882543074016230740183807401903
cv::be
 cv::be      21.11.2013 - 13:26:29 , level: 3, UP   NEW
presne to, dobre vediet, dik :)
uz len poskusat vsetky mandle. ak ma vsetci naseru, tak tam kydnem marcipan.

0000010100063564000635880688254307358160
sinba
 sinba      11.10.2013 - 22:07:15 , level: 1, UP   NEW
neviem ci to niekto pozera ale mrte inspirujuce:
http://thegreatbritishbakeoff.co.uk

0000010100063564000635880688254307354331
farebna
 farebna      09.10.2013 - 11:14:32 (modif: 09.10.2013 - 11:15:29), level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
nejaké overené recepty, v ktorých používate gaštany?

nejaké skúsenosti s gaštanovou múkou? vyskúšala som z nej palacinky a bola som ohromená výbornou chuťou.

s0dw.jpg
http://www.gastany.sk/
- tuto je pyré na sto spôsobov
- tu som sa aj dočítala, že boli Gaštanové slávnosti 5.10. na Modrom kameni, so súťažou o najlepší gaštanový zákusok, ochhh