login::  password::




cwbe coordinatez:
101
63564
63588
3710701

ABSOLUT
KYBERIA
permissions
you: r,
system: public
net: yes

neurons

stats|by_visit|by_K
source
tiamat
K|my_K|given_K
last
commanders
polls

total descendants::
total children::59
14 K

show[ 2 | 3] flat

Aký syr máte najradšej?
syr s bielou plesňou (encián)
 
0%
syr s modrou plesňou (niva)
 
0%
tvrdé syry (ementál)
 
0%
polotvrdé syry (eidam, gouda)
 
0%
mäkké syry (olomoucké syrečky)
 
0%
tavené syry (karička)
 
0%
parený syr (oštiepok, korbáčik, parenica)
 
0%
cottage cheese
 
0%
feta
 
0%
ovčí syr
 
0%
bryndza
 
0%
tvaroh
 
0%
120 voted

sneh0
s0
kokains_myths0
Wayfarer0
culinko0
pokurvene ho...0
Miarmi0
b3Ast0
jevgenij0
typ0
neviem*0
horror lamarcki0
Golev0
peci0
anelma0
aarin0
afross0
cuco0
_____0
pairac0
ponožka0
cicimbrus0
jinx0
MiDy0
krokobox gomont0
&rej0
nydalic0
codeinne0
ewinka0
Ywettka0
Mathé0
Fil0
jaffar0
Elence0
klikko0
haro0
ZazvoR0
m@rek0
timko0
1080
gabcheese0
pht0
zrzizrz0
misyar0
||0
The0
yaron0
MiKeL0
grzegorz brz...0
dudko0
clondyx0
budha0
vlku0
touch me i\'...0
vykĺbená z...0
Shorky0
mrjn0
maniac0
niekt00
dudel0
coffee0
GAZ0
mythea0
Smeal0
spiso0
em0
sly0
unsane0
andread0
palik0
.maio1
azazel[Locke...1
KeLLA1
dragulievic1
anti1
mimikk1
michael.willow1
anouk1
sad&kvet1
kuku2
vincent2
ππ2
jamajka2
maioiam2
TcHai2
merryjane2
neresus@82
palinator3
Mrs.B3
greta3
Pyrit3
ferlinghetti11
kybu12
kleine.nana12
lucifer12
verry.berry12
SKIRO12
.:fairy:.12
ne_ve_na12
nezvucil12
krusty13
karol13
miloxe13
susan2213
lebov13
martyn13
pole13
mikaela15
hanja15
drobna15
oxid16
lady in red18
Rotting_Orchard18
black tatiana20
neppal20
gmb26
XcomeX42

Syr je bratom vína. Rovnako ako víno ani syr nie je rovnaký. Je vrtkavý ako láska a je potrebné nájsť pravú chvíľu, kedy jeho lahodnosť vrcholí. (Maurice des Ombiaux)





Fórum o syre, od prípravy až po konzumáciu

Poraďte, aké vínko je k akému syru dobré, odporúčajte cheese obchody, návody ako vyrobiť syr, ako skladovať a upravovať, atď, atď...

..::SPRIATELENÉ DUŠE NÓD::..
in vino veritas




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Postupne budeme pridávať seriály, ktoré sa budú venovať téme: Ako si doma vyrobiť syr:
1. História syra
2. Rady a doporučení začátečníkům
3.Suroviny potřebné k výrobě
4.Potřebné vybavení
5.Základní principy

Autor: David B. Fankhauser, Ph.D. Professor of Biology and Chemistry U.C. Clermont College Batavia OH 45103


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHEESE RECEPTY OD KYBERANOV:


syr na panvičke od id distorted
vysmazany syr bez smazenia od id kukucio

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PRIPRAVOVANÉ PODUJATIA:


5. národní přehlídka sýrů a vín Prachatice 6. – 7. června 2008
Kurz: Základy degustácie vína a tajomstvá spojenia syrov a vína.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

METRO.SK TOP 10 víťazných vín+menu
KUCHARSKA-KNIHA.SK, KIMLO.SZM.SK jedlá zo syra
CHEESE.COM stránka združujúca momentálne 670 druhov syrov
ILOVECHEESE.COM stránka pre milovníkov syra
WINEWEBCENTRAL.COM, GOURMETLSEUTH.COM aké vínko k akému syru
MLIEKO.SK/SYRY rozdelenie syrov



MASTERI FÓRA: kukucio, _____






0000010100063564000635880371070107053308
Mephist0
 Mephist0      13.02.2013 - 08:45:11 [3K] , level: 1, UP   NEW
Som uz davnejsie objavil na nejakej degustacii, boli aj na gastre v inchebe. Robia neskutocne chutne syry, maju krasne plnu chut, dovolim si povedat ze lepsie som zo Slovenska nejedol. Moj top je s medvedim cesnakom.
KV_SYR_VYKROJ.jpg
http://www.kozivrsok.sk/web/sk/home

0000010100063564000635880371070106646576
sly
 sly      13.05.2012 - 14:19:05 , level: 1, UP   NEW
Mozno sa niekomu zide. V Tescu je teraz masivna zlavova akcia na vina a syr.

0000010100063564000635880371070106121437
_____
 _____      17.07.2011 - 01:40:22 , level: 1, UP   NEW
Hľadáme baču na určitý čas: spoľahlivý samotár s praxou, pracovný čas od svitu do mrku, pondelok až nedeľa, bez dovolenky... Klasických salašov ubúda a na vine nie sú iba hygienické smernice. Bačovanie je najmä každodenná drina.
Ak salašom nemyslíme biofarmu s plateným parkoviskom, rekreačný penzión alebo iný turistický žinčicový Disneyland, asi nie je prekvapením, že väčšine salašov chýba nielen profil na Facebooku, ale aj obyčajná webová stránka. Zostáva sa popýtať priamo na mieste a vyšliapať za dedinu podľa inštrukcií miestnych či chalupárov. No ani tak nemusíte natrafiť na salaš fungujúci ako pred stáročiami. Ručné dojenie nahrádza elektrina, mnohí už nedorábajú syr, iba mlieko, ktoré zvážajú do mliekarní.
http://domacnost.sme.sk/c/5973449/nechcete-byt-bacom.html#ixzz1SJYho9sx

obr_5.jpg
Miloš Krekovič, FOTO - Ján Krošlák – SME

Prišlo sa na to, že bryndza z pasterizovaného ovčieho mlieka síce môže byť pochutina, ale bez probiotických kultúr nemá také zdravotné účinky, aké by mala mať.“

Čítajte viac: http://domacnost.sme.sk/c/5973449/nechcete-byt-bacom.html#ixzz1SJZYrCRv

Žinčica aj syr z ovčieho mlieka majú veľmi podobné zloženie, ale líšia sa spôsobom výroby. Kým syr vzniká použitím chemického syridla, žinčicu varia na ohni. Zo syra zaveseného v kolibe steká srvátka, tú bača nazbiera, mieša na miernom ohni a odstaví, len čo „vyhodí kochol (bublinu)“. Vyšľahanú a schladenú bielu zrazeninu (sladkú žinčicu) zmieša so staršou, tepelne neupravenou srvátkou, čím ju obohatí o mliečne baktérie, takže môže kysnúť. Podľa času kysnutia vzniká kyslá, kyslejšia, až najkyslejšia žinčica. Ak nádoby pravidelne čistíte, žinčica sa nepokazí a veľmi dlho vydrží. Pachuť je naopak príznakom zlej hygieny salaša.

0000010100063564000635880371070106112034
SYNAPSE CREATOR
 viva      12.07.2011 - 13:33:35 , level: 1, UP   NEW  HARDLINK
Pražská Kampa bude hostit trh s francouzskými delikatesami. Francie tak v české metropoli oslaví uvedení francouzské gastronomie do světového kulturního dědictví UNESCO, sdělilo francouzské velvyslanectví v Praze.

Od 13. do 17. července tak budou moci Pražané a návštěvníci hlavního města ochutnat vyhlášená francouzská vína, sýry, paštiky, palačinky, grilovaná masa, zmrzlinu či regionální ovoce a zeleninu. Pochůzku po trhu doprovodí hudba.
http://www.lidovky.cz/vina-a-syry-kampa-se-promeni-ve-francii-dhs-/dobra-chut.asp?c=A110711_154123_dobra-chut_glu

0000010100063564000635880371070105824214
haro
 haro      12.02.2011 - 13:14:33 , level: 1, UP   NEW
filter nevyfiltroval, tak ak by niekto nepoznal (a mozno som len ja pozadu:))
http://www.cheesy.sk

000001010006356400063588037107010582421405907759
oko
 oko      24.03.2011 - 16:12:30 , level: 2, UP   NEW
nice!

.: fákin briliant :.
.: je to tu :.
.: ubuntu! :.

0000010100063564000635880371070105824030
||
 ||      12.02.2011 - 10:15:44 [1K] , level: 1, UP   NEW
everyone knows the moon is made of cheese

0000010100063564000635880371070105795837
cuco
 cuco      30.01.2011 - 20:32:47 , level: 1, UP   NEW
volovec
Tylžský typ syra švajčiarského pôvodu. Je to syr s nízko dohrievanou syreninou. Jeho zvláštnosťou je spôsob jeho zretia pomocou zmesi bakteriálnych kultúr (Brevibacterium linens) pravidelne aplikovanej na povrch syra v procese zretia, počas ktorého dochádza k zretiu syra od kôry smerom do jeho stredu a postupnému zvýrazňovaniu jeho typickej jemne pikantnej arómy.

446840.jpg

000001010006356400063588037107010579583705795840
evil fufu
 evil fufu      30.01.2011 - 20:34:01 , level: 2, UP   NEW
mnam..

Voli si stezku chodec, nebo stezka chodce?

00000101000635640006358803710701057958370579584005795845
cuco
 cuco      30.01.2011 - 20:35:04 , level: 3, UP   NEW
šak to! .)

0000010100063564000635880371070105795837057958400579584505795848
evil fufu
 evil fufu      30.01.2011 - 20:36:43 , level: 4, UP   NEW
uvarit zemiaky, naplatkovat ich co zapekacej misky, navrch volovec a nachvilu supnut do rury, nech sa rozpece/pripece..

mnam..

Voli si stezku chodec, nebo stezka chodce?

0000010100063564000635880371070105775740
jaffar
 jaffar      21.01.2011 - 13:29:16 [2K] , level: 1, UP   NEW
37710_465379075504_525025504_6609438_7108967_n.jpg

000001010006356400063588037107010577574005826741
andread
 andread      14.02.2011 - 03:32:49 (modif: 14.02.2011 - 03:33:00), level: 2, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
taky popolnik musim od babky odprosit!

0000010100063564000635880371070105712494
Pyrit
 Pyrit      21.12.2010 - 12:25:44 [5K] , level: 1, UP   NEW
Slovensky biely syr - Agrofarma (napr. Tesco cca. 10e/kg)
pol na pol z ovcieho a kravskeho mlieka
1_Slov_b_syr_v.jpg

000001010006356400063588037107010571249405764655
daren dekadens
 daren dekadens      16.01.2011 - 22:14:49 , level: 2, UP   NEW
ako chutí? niečo ako feta?

00000101000635640006358803710701057124940576465505767494
Pyrit
 Pyrit      18.01.2011 - 01:17:37 , level: 3, UP   NEW
jj, ale je suchsi, drobi sa

00000101000635640006358803710701057124940571693605776312
d3nzel
 d3nzel      21.01.2011 - 16:46:12 , level: 3, UP   SIRôTKA
to je na uradoch & danych zakonov aby mu to vysvetlili - aj kvoli tomu existuju
ak su tam zvoleni prisluhovaci mafoskov alebo zakony nedostocne tak preposlat na min. ziv. pr. - snad to nezrusili len kvoli tomu aby typeckovia mali kde sediet a robit si svoj biznis.

btw stale lepsie ako kupovat syr z polska etc.

0000010100063564000635880371070105695779
||
 ||      11.12.2010 - 16:40:17 , level: 1, UP   NEW
Prave pojedam syrove fondue a raclette =p

0000010100063564000635880371070105562177
TomX
 TomX      22.09.2010 - 20:44:05 [2K] , level: 1, UP   NEW
tu anketu robil kto? zamestnanec tesca?

0000010100063564000635880371070105552024
andread
 andread      16.09.2010 - 15:20:51 , level: 1, UP   NEW
trivento-tribu-malbec-PrDet316-6481.jpg
v tescu maju len za 6eur
mega som si ho zamiloval

000001010006356400063588037107010555202405562133
_____
 _____      22.09.2010 - 20:20:17 , level: 2, UP   NEW
Veľmi progresívny a samozrejme aj veľký podnik. Som od nich zopár vecí ochutnal. Si sa nabojoval so záklapkou ako pozerám.. nevyzerá to na ruky chirurga :') Holt vynález staniolovej záklopky s prúžkom mimo našich končín veľmi zriedka vidno.

00000101000635640006358803710701055520240556213305562252
andread
 andread      22.09.2010 - 21:24:58 (modif: 22.09.2010 - 21:26:34), level: 3, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
nene to neje moja fotka :D googlik
ja by som to takto neohlodal

riti ale mam mega chut .)) a uz tu nic nemam + skoro nadranom vstavam ;C

0000010100063564000635880371070105552024055621330556225205562569
_____
 _____      23.09.2010 - 00:04:10 , level: 4, UP   NEW
Tak to sorry za tie poťahy ") Jáj skoro nad ránom a to už zase začína byť chladno.. br

00000101000635640006358803710701055520240556213305562170
TomX
 TomX      22.09.2010 - 20:40:34 , level: 3, UP   NEW
dobry postreh, veru na jeden cisty samurajsky tah to nevyzera.
ale zas ani fretkou obkusane.

0000010100063564000635880371070105552024055621330556217005562216
_____
 _____      22.09.2010 - 21:09:33 , level: 4, UP   NEW
Elegantne sa to samozrejme dá odrezať nožíkom Pulltapu (taký tuším máš :")

DSC03485.JPG

Ten striebristý je foil cutter, ktorý rád používam, ešte pohľad z podvozkovej časti.. Nože hladko režúce.

DSC03484.JPG

Niektoré záklopky zo vzácnejších vín (čo bývajú už pekné kusy plechu :") sa dajú potom zbierať.

DSC03488.JPG

Také krajšie a hlavne spratnejšie ako korky mi to príde.

0000010100063564000635880371070105417539
b3Ast
 b3Ast      26.06.2010 - 16:21:36 , level: 1, UP   NEW
boisblond.jpg

000001010006356400063588037107010541753905677320
bruce cicimbruce
 bruce cicimbruce      01.12.2010 - 12:49:14 , level: 2, UP   NEW
to vyzera smradlavo a famozne

00000101000635640006358803710701054175390567732005633491
binary riot
 binary riot      05.11.2010 - 09:46:42 , level: 3, UP   NEW
drz picu

000001010006356400063588037107010541753905677310
je te tue
 je te tue      01.12.2010 - 12:45:00 , level: 2, UP   NEW
co je to

one thing we all adore
something worth dying for
nothing but pain
stuck in this game
searching for fortune and fame

0000010100063564000635880371070105389701
SYNAPSE CREATOR
 jurajcok      11.06.2010 - 15:30:59 (modif: 11.06.2010 - 16:09:24) [18K] , level: 1, UP   NEW  HARDLINK !!CONTENT CHANGED!!
Takze teda este informacia ku syridlam!

Na facebooku mi kamoska poslala vegetariansku skupinu:
http://www.facebook.com/group.php?gid=274941844033#!/group.php?gid=274941844033&v=wall

Sú tam českí a slovenskí výrobcovia syrov a sú evedené tipy syridiel používané výrobcami.

Tu je výsledok:
27752_1439332110409_1446236515_1157892_5681087_n.jpg



0000010100063564000635880371070105082139
anouk
 anouk      22.12.2009 - 12:23:11 , level: 1, UP   NEW
ja ani nemozem zahlasovat, lebo si neviem vybrat:(
ked ja ich milujem setky!!!

000001010006356400063588037107010508213905086688
andread
 andread      25.12.2009 - 02:37:31 , level: 2, UP   NEW
mno vidis mne chutia tez vsetky ale najviac ten co vyhral :)

ale keby so mvedel ako dopadlo hlasovanie podporim karicku lebo tu si davam pomaly aj k polievke