login::  password::




cwbe coordinatez:
101
63564
63588
3361309

ABSOLUT
KYBERIA
permissions
you: r,
system: public
net: yes

neurons

stats|by_visit|by_K
source
tiamat
K|my_K|given_K
last
commanders
polls

total descendants::
total children::16
8 K

show[ 2 | 3] flat


Miyamoto0
muna0
viff0
cuco0
Divani0
pepsi0
asebest0
Lego0
Lloyd F.0
pawuk0
s0
sioux0
TheWhiteOne0
mimikk0
zu*0
krivingus0
ZazvoR0
shereel0
nmb0
Crevo0
soborka0
marmite0
mx0
2bk0
evil fufu0
laskonka0
hudis0
mrjn0
gnd0
duffy0
ma0
sinka0
Dalí0
morten0
silent motion0
vlastos0
hojso0
krusty1
zapalka1
yshish2
charlotte2
5horty3
chalmo3
VERGUENZA3
hroch3
sandi3
lucifer4
anais4
Tomas Gargamel4
gmb4
Lukas5
petula5
fito5
fly me to th...5
iasse6
milk6
Zoltan8
dolfi8
2pug9
nadinka9
milec9
Cluster9
smilodon9
syph9
Toto je zapisnik mojich aj vasich improvizovanych thajskych receptov :)
FOODSTORES
Ryba na Mileticovej
Arirang, Vajnorská 98/c, 830 00 Bratislava 3, v tej budove ako BisAudio, mierne vo dvore
Seoul Plaza, Bajkalska 5/c, http://www.koreafoods.sk
Naam Asia Food, Feriencikova 2, 811 08 Bratislava, http://www.asiafood.sk/
Popy Exotic Foods, Dom Techniky, Skultetyho, http://www.popyfoods.com/
Zdrave potraviny (neviem nazov) pri AS Mlynske Nivy
Zdrave potraviny v Auparku
Planeta Food, Karpatska ulica, http://www.planetafood.sk
Tesco, Hypernova, Terno, kaufland




0000010100063564000635880336130905530870
vlastos
 vlastos      04.09.2010 - 13:14:23 , level: 1, UP   NEW
http://www.thaifoodtonight.com/thaifoodtonight/index.htm

0000010100063564000635880336130905060618
gnd
 gnd      10.12.2009 - 12:12:41 (modif: 10.12.2009 - 12:12:55) [1K] , level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
V Prahe sa objavila celkom lacna Thai restika (a dobra) - je na Palmovke - na ulici Novakovych. Hned vedla vyrastla aj drahsia indicka Curry House. Tu je mapka:

mapa.gif

0000010100063564000635880336130904897439
gnd
 gnd      09.09.2009 - 17:48:01 , level: 1, UP   NEW
neviete ci v Bratislave existuje nejaka (viac-menej) autentisch Thajska restika ?
Pozeram ze na internetoch sa pise len o Mekong, ale to su clanky z 1999 alebo 2000. Netusim ci to este existuje (asi ani nie) ..
hm ?

0000010100063564000635880336130904477327
keyser soze
 keyser soze      31.01.2009 - 11:31:57 , level: 1, UP   NEW
neviete ci po odchode majitelov popy funguje? myslel som ze nie ale niekto mi vravel ze nejaka ich rodina to tam ma teraz..

000001010006356400063588033613090447732704897438
gnd
 gnd      09.09.2009 - 17:46:48 , level: 2, UP   NEW
jj prave som sa stadial vratil ..

000001010006356400063588033613090447732704550230
evil fufu
 evil fufu      01.03.2009 - 17:45:09 , level: 2, UP   NEW
funguje.. aspon pred tyzdnom fungoval.. a svieti sa tam kazdy den.. chodim okolo s bobikom

00000101000635640006358803361309044773270455023004550463
keyser soze
 keyser soze      01.03.2009 - 19:36:18 , level: 3, UP   NEW
j dik zu som tam bol. trosku mensi vyber ako ten majitel pred tym ale da sa..

0000010100063564000635880336130904477327045502300455046304551342
haVRANok
 haVRANok      02.03.2009 - 08:17:51 , level: 4, UP   NEW
ten novy uz neojbava na cenach?

000001010006356400063588033613090447732704550230045504630455134204551553
keyser soze
 keyser soze      02.03.2009 - 10:12:16 , level: 5, UP   NEW
nedal som sa :) oni nevedia moc ratat imho. + pozri sa kolko stoji ten isty tovar napr v tete a uvidis kto ojebvava..

00000101000635640006358803361309044773270455023004550463045513420455155304552241
haVRANok
 haVRANok      02.03.2009 - 14:15:44 , level: 6, UP   NEW
ja som bol rad, ze sa taky obchod otvoril. a aj preto by som nemal
srdce poslat im tam kontrolu - aj ked sa chlap zakazdym pri zratavani
zmylil (zaujimave, ze pri omyloch pri ratani bol vzdy ziskovy :))
+
pravdepodobne POPY je distributorom niektorych tovarov, preto ich
ma aj najlacnejsie. Je to super obchod, len pozor na matematiku :D

0000010100063564000635880336130904065982
hudis
 hudis      15.06.2008 - 13:40:45 , level: 1, UP   NEW
Vazeni, musim sa s Vami podelit o famoznu marinadu na maso ktora sa mi podarila.
potrebujeme:
prelisovany cesnak
sansyo - japonske korenie (maju v seoul plaza)
sezamovy olej, oprazene sezamove semiacka,
kokosove mlieko
sojovu omacku
trochu sake, ja som na tom zavisly, davam to vsade :)

sansyo ma taku stiplavu vysoku chut, trosku s nadychom citronovej travy, urobi to snad kazde jedlo ovela zaujimavejsie. no a co sa kokosoveho mlieka tyka, urobte si kokosovomliecny mesiac - davajte to do vsetkeho, vratane vody na varenie ryze. neda sa tym nic pokazit.

ako prilohu odporucam oprazenu na kolieska nakrajanu uhorku (uhorku nakrajame, osolime, nechame pustit stavu, stavu zlejeme, dalsiu vytlacime z uhorky v sitku alebo cez utierku, prudko oprazime na oleji, pridame cibulku, sezamove semiacka, trochu sojovky, sezamovy olej)
alebo tofu podla chuti

enjoy

0000010100063564000635880336130903840575
Admin_meni
 Admin_meni      30.03.2008 - 16:40:23 , level: 1, UP   NEW
Nam nam "black rice" z Arirang obchodu (108 Skk za 1kg). V Seoul Plaze ju maju tiez, ale 200+ Skk za 800g. Arirang is the clear winner.



Inac je to vec totalne predurcena na dezerty. V stredu z toho spravim kokosovy cierny dezert (samozrejme bez cukru.. so steviou), lebo sa mi mati vracia z liecenia.

0000010100063564000635880336130903466828
hudis
 hudis      03.11.2007 - 12:42:13 , level: 1, UP   NEW
Mama mi nabalila zo zahrady zeler, tak reku polievka:
pol zeleru nakrajaneho na kocky
jedna paprika nakrajana na kocky
lemongrass, jedna stonka, podrvit
bobkovy list (jeden-dva)
limetkove listy (3 alebo 4)
zelene korenie (5-6)
shiso leaf, cerveny, taky ten nalozeny v soli a ume octe, pouziva sa miesto soli (stipka)
rybia omacka (nam-pla, asi 2 polievkove lyzice)
sklenene rezance (grean-bean, mungo...)

rezance vybrat zo sacku. odporucam male balenia. snaha o zlomenie rezancov ma za nasledok ublizenie na zdravi, ale kto skusal, ten uz vie. cele balenie zaliat horucou vodou a nahat tak.

zeler, papriku a koreniny zaliat vodou a varit kym nie je zeler makky, pridat shizo, nam-pla, ochutnat. rezance preliat studenou vodou a nakrajat na normalnu dlzku, vrazit do polievky, hotovo.


000001010006356400063588033613090346682803467434
ma
 ma      03.11.2007 - 19:17:12 , level: 2, UP   NEW
shiso leaf je co za vec? kde sa to da kupit a aku presne ma funkciu v tom jedle a je to tam citit?

00000101000635640006358803361309034668280346743403467507
hudis
 hudis      03.11.2007 - 20:02:09 , level: 3, UP   NEW
http://en.wikipedia.org/wiki/Perilla

trosku ako farbivo a namiesto soli, lebo to co ja mam je nakladane v soli a ume octe.

0000010100063564000635880336130903421887
2pug
 2pug      11.10.2007 - 00:04:00 , level: 1, UP   NEW
Jeeeee, tak toto book a K. Zrovna dnes som varil taku kokosovoidnu kreveto sote halusku a thajske veci milujem aj ked som sa vlastne v thajsku stihol akurat ozrat, ale inak skvele. Hodnotne forum. Restekpa!

0000010100063564000635880336130903421851
hudis
 hudis      10.10.2007 - 23:38:21 (modif: 10.10.2007 - 23:39:33), level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
velke krevety, mrazene - seoul plaza alebo arirang
lemongras - seoul plaza
koriandrove listy - seoul plaza
limetky - kaufland
straw mushrooms, po slovensky kukmak sklepny :) - seoul plaza
cinska huba judasovo ucho - arirang (lepsia cena, mensie mnozstva)
shi-take, huzevnatec jedly - seoul plaza
feferonky - seoul plaza
galangal alebo zazvor - seoul plaza
nam pla, rybia omacka - seoul plaza
cibulka
koriandrove listy
limetkove listy

lemongras rozmlatime tlcikom na maso
susene limetkove listy namocime do vody
zazvor nakrajame na kolieska hrube 2mm
cibulku nadrobno

krevety rozmrazime pod teplou vodou a odstranime pancier. nevyhadzujeme ho.
cinsku hubu a shi-take zalejeme horucou vodou a chvilu varime. vodu po uvareni vylejeme.

do hrnca dame malinko oleja a vhodime lemongrass, limetkove listy, zazvor, pockame kym to pusti vonu a zalejeme vodou. pridame krevetove panciere, varime.
ked ma polievka uz nadhernu vonu, pridame huby a vyberieme panciere.
vhodime krevety a varime az kym nescervenaju.
prilejeme 6-7 lyzic rybacej omacky.
na kolieska nakrajame feferonku a pridame do polievky.
vytlacime stavu z jednej-dvoch limetiek a pridame do polievky.
nasekame koriandrove listy, vhodime do polievky, uz nevarime, podavame.


000001010006356400063588033613090342185103954501
dpdl
 dpdl      07.05.2008 - 06:16:11 , level: 2, UP   NEW
mnam tuto polievku neskutocne milujem

0000010100063564000635880336130903421801
hudis
 hudis      10.10.2007 - 23:08:13 , level: 1, UP   NEW
Neviem nakolko je nasledujuci recept thajsky, inspiroval som sa jednym ale zvysok je moja tvorivost. vysledok stal za to.

morska stuka, heik, mrazeny, z kauflandu
tamarindova pasta
sladka fazulova pasta
limetkova stava
limetkove listy
na drobno nasekany cesnak
na drobno nasekana cibulka
na drobno nasekana feferonka
na drobno nasekany zazvor
olej
voda
sojovka
rybia omacka
cukor
pol deci cerveneho vina (optional)
malinka paradajka bez supky (optional)
cinska huba
kukuricny skrob
hoisin omacka

rybu trosku nakrojime aby sa rychlejsie a lepsie prepiekla, potrieme hoisin omackou a olivovym olejom a dame do rury na grilovaci rezim
standardnym sposobom uvarime ryzu

omacka:
cinsku hubu zalejeme horucou vodou a trochu varime.
do trosky oleja hodime nasekany zazvor, feferonku, limetkove listy a citronovu travu, prazime az kym feferonka nie je hotova. pridame nasekany cesnak a cibulku, prazime kym cesnak nezacne zltnut.
pridame vodu a varime.
na drobno nasekame malu paradajku a zmiesame s cukrom. pridame do zakladu omacky.
v miske rozmiesame 3-4 lyzice tamarindovej pasty, 5-6 plnych polievkovych lyzic fazulovej pasty, 5-6 lyzic rybacej omacky a 3-4 lyzice sojovej omacky.
zmes vlejeme do variaceho sa zakladu a premiesame, nechame varit.
omacku precedime do druheho hrnca a pridame cinsku hubu. varime, mozeme dochutit sojovkou alebo rybacou omackou ak treba.
nakoniec vlejeme stavu z pol limetky. vo vine rozrobime skrob a omacku zahustime, nechame minutku prevriet.

na tanier dame ryzu, rybu a rybu polejeme omackou.

dobru chut!

0000010100063564000635880336130903399580
hudis
 hudis      29.09.2007 - 17:50:05 (modif: 29.09.2007 - 18:02:11), level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
Mrazena sepia
feferonka
zazvor
vino (kludne aj pol litra)
kukuricny sirup (alebo med)
kukuricny skrob
cesnak
cibula
koriandrove listy
shi-take
cinska huba (judasovo ucho)
slamena huba (straw mushroom - kukmak sklepny)
ryza
kombu
rybia omacka
ustricova omacka
palmovy olej


ryzu umyjeme, poriadne umyjeme, este viac umyjeme.
ruru rozohrejeme na 190 stupnov, do jenskeho skla nalejeme trochu oleja, vhodime kombu (za hrst), poprazime kombu, vhodime ryzu, poprazime, zalejeme vodou (tolko isto vody alebo o malinko viac vody nez bolo ryze), uzavrieme, privedieme do varu, dame na 20 minut do rury, po 20 minutach ruru vypneme, nechame dalsich 15 minut doliezt, potom ryzu vyberieme, prehrnieme vidlickou, znovu uzavrieme a nechame v rure.

susene hriby zalejeme horucu vodou, nechame zmaknut. otvorime konzervu so slamenou hubou, vylejeme nalev, preplachneme.

sepiu rozmrazime, nakrajame na stvorceky asi 3x3cm, na kazdy stvorcek z oboch stran nakreslime hrotom noza mriezku - pri prazeni vzniknu taki jezkovia, dame do misky a pridame trochu ustricovej omacky, marinujeme.
do oleja vo woku vhodime nadrobno nakrajanu feferonku zbavenu zrniecok a zazvor na drobnucko nakrajany. potom pridame na kolieska nakrajany cesnak a cibulu.
ked cesnak zacne hnednut vhodime sepiu a zprudka oprazime aby vznikli spominani jezkovia. zalejeme vinom a rybacou omackou, varime, prihodime hriby, varime varime az kym sepia nie je jedla.

na drobno nakrajame koriandrove listy, v troche vina rozrobime skrob, vlejeme do variacej sa sepie, pridame 2-3 lyzice kukuricneho sirupu alebo medu, nechame zhustnut, pridame koriandrove listy.

enjoy.

0000010100063564000635880336130903361488
hudis
 hudis      11.09.2007 - 11:55:28 (modif: 11.09.2007 - 12:50:51), level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
Kura na mede, tak ako si ho pamatam a lubim :)

kuracie prsia, vykostene, bez koze, z hypermarketu
1 cervena cerstva chilli papricka velka asi ako palec
na drobno nakrajany zazvor
na platky nakrajany cesnak, 10 strucikov minimalne, som megaloman
thai rybia omacka (nam pla), tak 10 lyzic
sojova omacka, ja som vcera dal klasicku kikoman, 3-4 lyzice
med, podla chuti a mnozstva, tak 4-5 polievkovych lyzic minimalne
koriandrove listky
cinska cierna huba (judasovo ucho)
skrob (maizena a podobne, asi kukuricny radsej nez zemiakovy)
palmovy olej (je pekny cerveny a moze sa vcelku velmi zohriat a neprepali sa)
mandle, za hrst, neprazene, nesolene
1 citron/limetka
ryza (uvari sa zvlast :))
kusok susenej riasy kombu

ryzu umyjeme najprv v studenej vode (vyplavime necistoty), potom preplachneme horucou (uvolnime skrob v hornej vrstve), znovu preplachneme studenou (vymyjeme uvolneny skrob), nechame odkvapkat na sitku. Zohrejeme ruru na 180-200 stupnov. Do jenskeho skla dame trosku oleja a na sporaku zohrejeme, pridame ryzu, chvilku poprazime, nie zas moc, pridame kombu, zalejeme vodou v pomere 1.5x tolko vody kolko ryze, prikryjeme, vlozime do rury. Nesolime. Pecieme v rure 20 minut, po 20 minutach vypneme ruru, nechame dalsich 15 minut doliezt, az potom jenske sklo otvorime, vidlickou trosku nacechrame ryzu, zas zavrieme a vratime do rury nech nevychladne.

pocas varenia ryze maso umyjeme a nakrajame na tenke pasiky. na drobnucko nasekame troskukoriandrovych listkov (tak za hrst aby toho bolo), zmiesame s masom, zalejeme rybacou omackou, riadne premiesame a nechame marinovat.
Nasekame si cesnak na tenke pruzky, zazvor na uplne drobnucko, chilli papricku na tenucke pasiky, mandle na kusky.
Rozohrejeme wok, uplne velmi. Dame don lyzicku oleja a tu rozotrieme po woku. olej moze kludne aj dymit. znizime plamen a olej odstranime. mozeme pouzit aj papierovu kuchynsku utierku. Rozohrejeme wok na rozumnejsiu teplotu, vlejeme olej. pridame zazvor a chilli papricku. poprazime, pridame cesnak a mandle, poprazime, cesnak nesmie zhnednut. Zvysime teplotu a pridame maso, prudko ho prazime a rychlo miesame. pridame hriby. vypek mozeme zozbierat ak sa nam to podari. pridame med, rybiu omacku a sojovku a maso v topm chvilku prazime. do zozbieraneho vypeku (alebo 2 lyzic bieleho vina) dame 1-2 lyzice skrobu a vmiesame do masa. Omacka by sa mala zdrcnut a obalit maso tak ze nie je uz tekuta. pridame zvysok nasekanych koriandrovych listkov. pol citronu/limetky vytlacime, druhu polku nakrajame na platky, citronom/limetkou ozdobime na tanieri, kto chce si maso pokvapka citronovou/limetkovou stavou.


0000010100063564000635880336130903361355
hudis
 hudis      11.09.2007 - 11:18:12 (modif: 11.09.2007 - 11:31:09), level: 1, UP   NEW !!CONTENT CHANGED!!
Zial zabudol som kupit lemongrass, takze polievka bola malinko menej citronova a viac kysla nez by mala byt. Pouzil som co mraznicka dala - chobotnice (kaufland) a musle (kaufland). Taktiez som zabudol kupit slamienky (take malinke nakladane huby co maju velmo zvlastnu uzasnu chut, malinke klobuciky uplne zavrete) tak som pouzil huzevnatec jedly (shi-take) a judasovo ucho (cinska cierna huba). Miesto galangalu (ako sa to povie po slovensky?) som pouzil zazvor. som barbar. Jo a miesto limetky tam siel citron, mne to aj tak viac vonia :)

Na platky nakrajany cerstvy zazvor
jedna chilli papricka velka asi ako palec zbavena zrniecok
troska na drobno nakrajanej cibule
citronova alebo limetkova stava, tak poldeci
olej
chobotnicky, musle
cierna cinska huba / judasovo ucho (carrefour, arirang, seoulplaza)
shi-take (arirang, seoul plaza, tesco, hypernova, terno)
thajska rybia omacka nam-pla (arirang, seoul plaza), 3-4 lyzice (namiesto soli)
koriandrova vnat (seoul plaza, tesco)
zelene korenie, ale len fakt malinko

na oleji poprazit zazvor, pridat cibulu, pridat rozstvrtene chobotnicky, chvilku podusit aby sa im chapadla pekne zatocili. Zaliat vodou, varit. Pridat huby, varit. Pridat musle, varit. Pridat chillies, citronovu stavu a rybiu omacku, varit. V prstoch rozzmolit koriandrovu vnat a korenie, pridat do polievky, nechat minutku prevriet, hotovo.

0000010100063564000635880336130903022205
SYNAPSE CREATOR
 ea      29.03.2007 - 22:10:38 (modif: 29.03.2007 - 22:43:51) [5K] , level: 1, UP   NEW  HARDLINK !!CONTENT CHANGED!!
Tom Kha Gai

prv:
1 kuraci cecok (alebo lepsie kuracie stehno bez kozky, ktore potom vykostime bude aromatickejsia)
1 a 1/2 hrnceka kokosoveho mlieka
par trsov citronovej travy
kusok galangal, alebo postaci aj klasicky cerstvy zazvor
chilli olej alebo chilli papricky
3PL rybacej omacky
1 mala paprika (zelena)
1 malinka paradajka
1 malinlinka cibula

pak:
1 dame varit vodu do mensieho hrnca, tak 1/2l, osolime, trochu cukru

2 citronovu travu nalupeme, drevnaty spodok ufikneme, narezeme na 4 pasiky a tlcikom na maso potlcieme az zacne fest vonat, hmmmhh

3 nakrajeme cecok na drobne kusky (pre palicky) a mrskneme do vriacej vody spolu s citronovou travou a zazvorom (paprickami chilli) - nechame varit 20 minut na slabom ohni

4 ku kure pridame na pasiky nakrajanu papriku, cibulku na kruzky a paradajku

5 po chvilke dolejeme kokosove mlieko, 3PL rybacej omacky, dochutime chilli olejom, pomalicky povarime a miesame este chvilu a podavame horuce